Fiscale aspecten vastgoed

in nalatenschappen

Overdrachtsbelasting vastgoed

Overdrachtsbelasting in onroerend goed

Wanneer u een stuk grond, een woning, een vakantiehuis of een ander pand koopt, moet u over het algemeen overdrachtsbelasting over dit vastgoed betalen. Het bedrag dat aan overdrachtsbelasting voor het vastgoed moet worden betaald, hangt af van de aard van het vastgoed. Over een woning moet bijvoorbeeld minder overdrachtsbelasting worden betaald dan over een niet-woning. In sommige gevallen kan er ook een vrijstelling worden aangevraagd voor overdrachtsbelasting. Wilt u weten of u kunt besparen op overdrachtsbelasting over vastgoed in Amsterdam? Neem dan contact op met Vijzelman Fiscaal Advies. Dan kijken we samen naar de situatie. Dit levert ongetwijfeld fiscaal voordeel op.

Wat is overdrachtsbelasting over vastgoed

Bij het kopen van een pand moet er overdrachtsbelasting worden betaald. Bij de meeste vastgoedtransacties bedraagt dit bedrag 6% van de koopsom van het vastgoed. Bij woningen is dit anders. Hier betaalt u minder dan de gebruikelijke 6% overdrachtsbelasting over vastgoed, namelijk 2% van de koopsom van de woning. In enkele gevallen kan een vrijstelling van onroerend goed belasting worden verkregen. Om hiervoor in aanmerking te komen is het altijd raadzaam om advies te vragen bij professionals. Vijzelman Fiscaal Advies is een unieke en onderscheidende belasting, juridisch en notarieel adviesbureau voor bedrijven, het MKB en particulieren, die klaarstaan om te helpen bij al uw vragen over alle fiscale aspecten van het ontroerend goed.

Overdrachtsbelasting onroerend goed

De diensten van Vijzelman Fiscaal Advies

Naast advies over belasting van vastgoed houdt Vijzelman Fiscaal Advies zich ook bezig met advies op fiscaal, civiel en notarieel gebied. Hierbij kunt u onder andere denken aan invorderingsrecht (inclusief het fiscale boeterecht), bestuursrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Door deze unieke 3-in-1 combinatie kunt u veel kosten besparen en daarnaast wordt uw zaak effectiever behandeld zodat u het meest optimale resultaat zult krijgen. Verder zijn wij aangesloten bij het Register Belastingadviseurs en we laten ons regelmatig bijscholen om up to date te blijven op nationale en internationale wetgeving.

Advies over de fiscale aspecten van ontroerend goed ontvangen?

Wilt u graag advies ontvangen over de overdrachtsbelasting en de andere fiscale aspecten van vastgoed? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij werken vanuit ons kantoor op de Amsterdamse Zuidas op de Gustav Mahlerplein. Hierdoor zijn we ideaal te bereiken voor niet alleen klanten uit Amsterdam, maar ook uit omliggende plaatsen, zoals Amstelveen, Utrecht, Hoofddorp en Rotterdam. Maak een afspraak door te bellen naar 020-799 74 53, door een e-mail te sturen naar info@vijzelman.nl of door uw gegevens op de website van Vijzelman Fiscaal Advies achter te laten. Advies van Vijzelman Fiscaal Advies over de overdrachtsbelasting en de fiscale aspecten van ontroerend goed levert u ongetwijfeld fiscaal voordeel op.Meer weten over een belastingadviseur, jurist, erfrecht, juridisch advies of over ons belastingadvieskantoor in Amsterdam? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek. 

Willem dC.

“Het was mij een genoegen door u te worden begeleid. U wist met uw brede kennis en ervaring op het gebied van fiscaal-, civiel- en notarieelrecht de juiste koers uit te zetten. U mag die formule wat mij betreft met recht uw “TOVERFORMULE” noemen! In alle eenvoud, integriteit en trefzekerheid hebt u mij geholpen de zaken onverwachts in mijn voordeel te beslechten. Heel veel dank hiervoor en moge uw aanpak succesvol ten dienste blijven voor velen die het moeilijk hebben met gecompliceerde zaken en daarbij snakken naar de eerlijke, deskundige en veelzijdige juridische bijstand die u mij geleverd hebt.”

Overdrachtsbelasting vastgoed

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Wij kunnen samen met u naar uw situatie kijken en uw problemen oplossen