ContactRelatievermogensrecht

Als twee echtgenoten geen huwelijksgemeenschap zijn overeengekomen maar wel een gezamenlijke rekening, en één van de echtgenoten heeft voor het aangaan van het huwelijk een bedrag op die gezamenlijke rekening gestort, dan telt dit bedrag niet als gift voor de schenkbelasting.

Een vrouw en haar echtgenoot zijn vóór hun huwelijk huwelijkse voorwaarden aangegaan. Die komen neer op een algehele uitsluiting van gemeenschap van goederen, met uitzondering van een bepaalde bankrekening. Deze bankrekening omvat gemeenschappelijk vermogen van beide echtgenoten samen. De echtgenoot heeft drie weken voor het huwelijk € 10 miljoen gestort op de bankrekening. Vier jaar later overlijdt hij. Na dit overlijden kan de fiscus geen schenkbelasting opleggen want er vond geen vermogensverschuiving plaats.

Wij zijn gevestigd aan het Gustav Mahlerplein 2 aan de Zuidas Amsterdam.

U kunt een vrijblijvend gesprek met mij aanvragen, waarin ik u introduceer aan mijn “toverformule”. Deze formule heeft consistent topresultaten behaald, stress vermindert en rust gegeven aan mijn cliënten. Ontdek het voor u zelf! En maak vandaag nog een afspraak.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Wij kunnen samen met u naar uw situatie kijken en uw problemen oplossen