Stel je voor: Jij en je partner zijn geen geregistreerde partners. Jullie hebben samen een huis gekocht dat jullie willen verbouwen, bekostigd door een schenking van de familie. Jij wil echter jouw huurhuis tijdens dit bouwproces behouden. Je loopt hierbij tegen een paar problemen aan. Hierom neem je contact op met Vijzelman.

Het begint altijd met een hulpvraag. Deze hulpvragen kunnen gaan over het bovenstaande voorbeeld, erfenissen, rechten rondom ondernemen en de belasting, en ga zo maar door. Nadat een client contact met ons heeft opgenomen en de hulpvraag gecommuniceerd heeft, plannen we een gesprek in, waarbij een inventarisatie wordt gedaan van de huidige situatie en de gewenste situatie. Over het algemeen komt het altijd neer op deze centrale vraag: hoe kan ik geen of zo min mogelijk belasting betalen? Bij Vijzelman leveren wij jou het gewenste antwoord.

Laten we het voorbeeld er weer even bijpakken. Laten we de cliënt in het voorbeeld cliënt A noemen. Cliënt A loopt in deze casus tegen een aantal problemen aan:

– Cliënt A en de partner zijn geen geregistreerde partners. Dit houdt in dat er goede afspraken gemaakt moeten worden wat betreft de financiën en het ontroerend goed. De huwelijksvoorwaarden gaan hier een rol spelen.

– Cliënt A en de partner krijgen een schenking van de familie. Bij deze overdracht moet je vaak een deel afstaan aan de belasting, maar dat wil de cliënt natuurlijk niet.

– Je kan maar 1 woning als hoofdverblijf hebben. Dit houdt in dat de cliënt niet de hoofdbewoner kan zijn van zowel het huurhuis, als de nieuwe woning. Toch wil de cliënt beide woningen behouden.

We kunnen ons voorstellen dat de wet, de belasting en deze problemen, erg intimiderend kunnen overkomen. Maar bij Vijzelman helpen wij onze cliënten verder. Wij nemen als het ware de rol van tolk in tussen de cliënt en de wet. Want alle bovenstaande problemen kunnen wij voor onze cliënten oplossen. Je moet alleen net even weten hoe.

Na de inventarisatie duiken wij de boeken in. In dit geval halen we de eigenwoningregeling erbij, het huwelijksvermogensrecht, het schenkingsrecht en nog veel meer. Met liefde vertellen wij in detail aan de cliënt onze bevindingen, maar dit kan nogal overweldigend zijn. Hierom zetten wij alles overzichtelijk op papier, een memorandum noem je dat. Het is een opschrift met alle elementen die de cliënt nodig heeft om de hulpvraag te beantwoorden. Dit opschrift is ook een handige tool om de inspecteur schaakmat te zetten. De inspecteur is gebonden aan de wet. Wanneer wij het opschrift toesturen kan er geen twijfel bestaan tussen ons, de cliënt of de inspecteur, want alles wat in het opschrift staat is terug te vinden in de wet.

Vijzelman blijft bij de tijd. Door elk jaar bij te scholen, blijven we op de hoogte van de actualiteiten. Deze moderne houding, gecombineerd met onze jarenlange ervaring en kennis, is de reden dat wij vrijwel altijd aan de hulpvraag van onze cliënten kunnen voldoen.

Waar bij andere advies kantoren de afdelingen zijn opgedeeld in fiscaal advies, notarieel advies en civiel advies, is Vijzelman gespecialiseerd in al deze gebieden. Vanwege deze combinatie beschikken wij over een brede kennis en een uitmuntend inzicht, waardoor onze cliënten echt daadwerkelijk geholpen zijn. Dit geeft ons plezier in het vak. Samen maken we het verschil en gaat iedereen content naar huis.

Heb jij een hulpvraag? Neem dan contact met ons op.